Back to All Events

Fotografie Václava Havla míří do Radnic


Pozvanka_DL.jpg

K třicátému výročí listopadových událostí 1989 chystá spolek La Boema v Radnicích jedinečnou výstavu fotografií Václava Havla.

Fotograf Alan Pajer

zachytil prvního českého prezidenta Václava Havla při řadě klíčových momentů. Například při první návštěvě amerického prezidenta George H. W. Bushe v roce 1990, v obležení Rolling Stones, při setkání s královnou Alžbětou II., při návštěvě Bílého domu, jak tančí s Clintovými rock-n-roll, nebo v okamžiku, kdy Česká republika vstoupila do NATO.

„Moje nejoblíbenější fotografie je ta, na níž generální tajemní NATO Xavier Solana a prezident Clinton Václavu Havlovi gratulují ke vstupu České republiky do NATO. Myslím, že jeho úsilí, které k tomuto významnému milníku vedlo, dnes ocení každý,“ říká autor fotografií  Alan Pajer.

Výstavu fotografií Václava Havla se rozhodl v Radnicích uskutečnit místní spolek La Boema. „Myslíme, že je důležité si osobnost Václava Havla v předvečer 30. výročí Sametové revoluce připomenout, stejně jako jeho činy a odvahu. Fotografie Alana Pajera jsou velmi působivé a zachycují klíčové okamžiky našich novodobých dějin i laskavost a úsměvy prezidenta Havla,“ dodává Jan Irving, předseda spolku.

 

Jste srdečně zváni na

VERNISÁŽ VÝSTAVY
FOTOGRAFIÍ VÁCLAVA HAVLA

21. září 2019
od 16 hodin

V múzické kavárně a restauraci La Boema v Radnicích,

Nám. Kašpara Šternberka 64

Výstava bude trvat do 3.11.2019